Pages

Thursday, February 21, 2013

Tikman ang lutong Meycauayan!!

 
Nais mo bang makatikim ng kakaibang putahe? Halina't tikman ang napakalinamnam at masustansyang Pancit Luglug na gawa ng mga Bulakenyong taga-Meycauayan.

PANCIT LUGLUG


Pansit Luglug is another popular Pinoy noodle dish. It made up of rice noodles blanch in boiling water and topped with shrimp sauce called palabok, made up of shrimp sauce that is flavoured with annatto which also give a bright orange tint. It is then topped with the paalat, a sautéed mixture of garlic, ground pork and diced firm tofu. For added flavour and visual appeal it is garnished with smoked fish flakes, crushed pork cracklings, shrimps, boiled egg wedges, fried garlic and chopped spring onions. And served with kalamansi.



Nais niyo bang malaman kung papaano iluto ang kakaibang putaheng ito mula sa Meycauayan?


Ingredients:1 kilo thick bihon noodles, cooked               Red sauce                                                1/2 kilo ground pork4 cake firm tofu, diced2 cup shrimp broth1/2 cup chopped kinchay1/2 head garlic, chopped1/2 cup annatto watersalt and peppercooking oil

Cooking procedure:
In a saucepan, sauté garlic. Add ground pork and stir cook for 3-5 minutes or until meat turns to golden brown, add tofu, kinchay and annatto water, stir cook for another 3-5 minutes. Add shrimp juice and let boil, simmer for 5 to 10 minutes, season with salt and pepper to taste. Remove from pan and keep aside.                                          

MGA LARAWAN HABANG GINAGAWA ANG PANCIT LUGLUG:

  


 

  ANG MGA NAGING REAKSIYON NG MAMAMAYAN TUNGKOL SA PANCIT LUGLUG:
       
health cover said...
I missed my Filipino friend who cooked me this here in abroad..

Thanks for sharing this great recipe... God bless :)

  ASADO DE CARAJAY







15 comments:

  1. thank you for this wonderful blog! this made me crave for our Filipino dishes! Kudos to the team! God bless! :)

    ReplyDelete
  2. wow, i crave for it..i remember during my college days, this dish usually our merienda..before we proceed to our next class :)..God bless to the team!.

    ReplyDelete
  3. Sarap naman, sa Bulacan pala originate Pansit Luglug :) Yum yum

    ReplyDelete
  4. HAYAHAY ang buhay pag may ganitong luto sa bahay!

    ReplyDelete
  5. One of my favorite Filipino food. Thanks for sharing this recipe.

    ReplyDelete
  6. Really nice blog! Na miss ko tuloy ang pancit luglog ng Meycauayan! I will surely visit Meycauayan again soon!

    ReplyDelete
  7. Fav ko yan na miss ko tuloy yung palengke sa may paco manila kc may isang canteen doon na may lutong ganyan na napaka sarap at mura pa.....

    ReplyDelete
  8. Maganda na naglagay kayo ng recipes. mas ok sana kung naglagay ng videos. but it's still a nice blog :)

    ReplyDelete
  9. Sana makatikim ako ng pancit luglug! Mukha siyang masarap. Maraming salamat sa impormasyon. :)

    ReplyDelete
  10. Bago sa pandinig ang mga pagakin na ito. At nakakatuwang basahin

    ReplyDelete
  11. Mukhang masarap yung Pansit Luglug na parang palabok.
    Maganda. Naglagay ng procedure. Maganda rin sana kung may video ng actual procedure.
    Nice blog. :D

    ReplyDelete
  12. nagutom ako bigla... sarap :))

    ReplyDelete
  13. wow ang sarap naman nyang mga yan. salamat sa pag share ng recipe. makapagluto nga yan! :D

    ReplyDelete
  14. Matagal ko nang gusto makapagluto ng pagkaing patok sa panlasang pinoy! at nang makita ko ang inyong Blog na may mga pagkaing hindi lamang madaling lutuin kundi ipinapakita rin nito ang kultura ng mga taga-Meycauyan! Nakakabilib rin ang inyong mga Blog tungkol sa mga sikat an personalidad ng Meycauayan,at ang inyong maikling itroduction at pagpapakilala dito! tunay ngang nakakabighani ang pag-aaralan kong lutuin.

    ReplyDelete